Search for:

Eladó cégek egy helyen

Amennyiben egy tulajdonos nem szeretné a vállalkozását tovább folytatni, és úgy határoz, hogy eladja a cégét, akkor kézenfekvően az a kérdés merül fel, hogy melyik az a platform, amely kimondottan eladó cégek adásvételére specializálta magát. 

Az eladó vállalkozások tulajdonosai érthetően azt a platformot keresik az online térben, amely a legszélesebb körben, a legjobb feltételekkel nyújt erre a lehetőséget. Akik pedig eladó vállalkozások megvételén gondolkodnak, szintén ezen az oldalon tájékozódhatnak a számukra optimális befektetéshez. 

Olyan hirdetési oldalt érdemes keresni, ahol a szolgáltatások Magyarországra fókuszálva működnek, régiókra bontott lehetőséggel, ugyanakkor az Európai Unión belül rendelkezik kapcsolatrendszerrel.

Különböző funkciók állnak a céget eladók rendelkezésére. Különösen nagyobb értékű eladó cégek esetén magától értetődő, hogy a vállalkozás eladásakor az ügyfél megbízásából eljáró tanácsadó (tranzakciós tanácsadás) a saját neve alatt teszi közzé akár az eladást, és így széles potenciális vevői körhöz juttathatja azt el. Ugyanakkor az is lehetőség, hogy az eladó maga intézze az eladás folyamatát. Mindkét esetben az eladó behívhatja a folyamatba a már meglévő saját tanácsadóit is, illetve a hirdetéseket is intézheti az ügyvédje, vagy a könyvelője. Amennyiben ezzel nem szeretne élni, igényelheti az ebben jártas szakemberek közreműködését több területen. Így például tranzakciós tanácsadás, cégértékelés, cégeladás ügyvéd, adótanácsadás.

Tehát amennyiben azt fontolja, hogy eladja vállalkozását, akkor érdemes olyan szolgáltatót keresni, amely rendelkezik cégeladás szakértői háttérrel, és így segíteni tud a teljes cégeladás folyamatában. Ennek része, hogy a szolgáltató rendelkezzen tranzakciós tanácsadással. Az eladók érdekét is szolgálj, ha a hirdetési oldal a hirdetésekkel kapcsolatos ellenőrzést is végez. 

Ott érdemes eladni a céget, ahol a lehetőségek köre kedvezőbb, és ahol a szolgáltató szakmai segítséget is tud nyújtani igény esetén. További előny, hogy az eladó választhatja saját meglévő szakembereit is a lebonyolítás folyamán.